• Aktuellt


Ändringar i kursorganisation pga coronaviruset

Information hur vi anpassat våra kurser för att alla ska kunna deltaga

I en internationell bransch som vår där det personliga mötet är viktigt bjuder de nya riktlinjerna på ett antal utmaningar. Hur ger man intressanta kurser på ett sätt som deltagarna kan ta till sig på distans?

Vi har löst det genom att anpassa våra kurser så alla som vill kan gå dem online. För att det ska fungera på bästa sätt har vi lagt in fler pauser i föreläsningarna och uppmanar alla att vara aktiva och interagera med föreläsaren genom att flika in frågor eller skriva i chatten. Det gör att föreläsaren får bättre kontakt med deltagarna och ger ett mer intressant och anpassat innehåll.

Innan kursen håller vi ett testmöte där både föreläsare och deltagare kan bekanta sig med programmet, testa sina högtalare och sin mikrofon. Om några tekniska problem uppstår vägleder vi dig i hur du kan lösa dem.

Om du känner att distansmöten inte är för dig så finns också möjligheten att delta på plats. Vi använder större lokaler än tidigare med gott om utrymme och möjlighet att hålla avstånd till varandra. Här blir det personliga ansvaret stort och vi påminner varandra vänligt ifall vi glömmer bort det nya sättet att träffas på. Det kan till exempel vara att inte skaka hand, att inte åka för många i samma hiss eller att hålla avstånd till varandra vid kaffemaskinen.

Ytterligare ett alternativ är att samlas i mindre grupper och deltaga tillsammans men online. Denna lösning ger deltagarna möjlighet att träffas och arbeta tillsammans samtidigt som risken för smitta minskar. Det här passar er som kommer några stycken från samma företag och ändå skulle ha träffats under dagarna.

Med dessa tre alternativ kan olika företags mötesbestämmelser vad gäller externa möten följas samtidigt som ni har möjlighet att sitta tillsammans. Har du andra önskemål eller förslag på hur du vill deltaga i kurser och seminarium framöver står vi redo att stötta dig i det som passar dig bäst.

Hör av dig till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med dina frågor eller förslag.