• Aktuellt

#3 Juli - September 2019

I vårt tredje nyhetsbrev berättar vi om höstens kurser och presenterar vår nya medarbetare

Vi öppnar årets tredje nyhetsbrev med att välkomna Elin till IP-akademin. Hon har precis gått ut gymnasiet och ska hjälpa till med administration under Mirandas mammaledighet.

Efter sommaren drar höstterminens kurser igång. I augusti börjar första delen av EPC avancerad kurs för patentassistenter som passar som förberedelser för att bli diplomerad assistent. Kursen ger en översikt över var man kan hitta information och fördjupning om EPC. Deltagarna får träna på att själva hitta svar på frågor till exempel i EPO:s egna publikationer samt att läsa rättsfall.

En annan kurs som passar den som vill bli diplomerad assistent är Administration av design/mönster som fokuserar på bland annat släktskapet mellan design och patent samt mellan design och varumärken. Den kommer hållas i september.

I september hålls kursen Invändning och muntlig förhandling i EPO. Kursen ger praktiska råd och tips för att lyckas med invändningar och muntlig förhandling i EPO. Det kommer även att ingå praktiska övningar.

I vårt förra nyhetsbrev berättade vi om vår nya kurs Företagshemligheter som bland annat kommer innehålla vad som kan utgöra en företagshemlighet och hur man kan skydda dem.

Ni kan se alla höstens kurser och anmäla er på IP-akademins hemsida. Dessutom berättar vi om fler i oktober, då årets sista nyhetsbrev skickas ut.

Med vänliga hälsningar,

Rut, Miranda, Elsa och Elin