#2 april-juni 2019

Hösten 2019, diplomeringen och branschens goda samarbete

Nyhetsbrev #2 är här och nu går det att anmäla sig till höstens kurser och seminarier. Nytt till hösten är kursen Varumärke Fördjupningskurs. Vi planerar även att hålla ett seminarium om företagshemligheter och mer information om det kommer senare*.

Det arbetas för fullt med diplomeringen och vi har följande kurser med innehåll som kan passa inför tentan: EPC Avancerad kurs, Administration av varumärken, Varumärke Fördjupningskurs, Administration av design/mönster, Design/mönster fördjupningskurs (kommer våren 2020), Patentadministration Grundkurs och Patentadministration i EPO.

Till PCT Avancerad kurs, med föreläsare från WIPO, behövs minst tio anmälda en månad före kursstart. Anmäl dig därför i god tid, gärna före sommaren och helst senast den 1 augusti.

Vi intervjuade Susanne Permerius Persson från Bergenstråhle & Partners och Åsa Gustafson från Zacco. De håller tillsammans i två av våra kurser och vi frågade bland annat om hur det är att samarbeta mellan två byråer och på vilket sätt det kan vara gynnsamt för branschen.

Rut Herbjørnsen som driver IP-akademin förklarar mer ingående vad vår Grundkurs i patent är för något och hur den kan bidra till att branschen håller en jämn utbildningsnivå.

Se våra intervjuer här.

Vårterminen fortsätter på IP-akademin med Grundkursens modul 6 och 7 den 7-8 maj samt Patentadministration i EPO den 14 maj. Information om vårens kurser finns på hemsidan.

Med vänliga hälsningar,
/Rut, Elsa och Miranda

*Edit: Seminariet Företagshemligheter ligger nu uppe på hemsidan.