#3 juli - september 2020

Välkommen till höstens kurser på IP-akademin och avtackning av medarbetare

Vi på IP-akademin hoppas att ni passar på att njuta av det fina sommarvädret. Just nu jobbar vi hemifrån för det mesta, och den omställningen har gått bra. Nu hoppas vi bara på att vi kan hålla i höstens kurser som planerat.

Under våren har vi behövt ställa in och flytta fram vissa kurser på grund av coronaviruset. Men vi har också lyckats bra med att göra några kurser till distanskurser. Till hösten hoppas vi på att kunna återgå till att hålla våra kurser som vanligt, men skulle det behövas har vi lärt oss mycket om att hålla kurser digitalt. Hör gärna av dig om du har frågor om någon speciell kurs.

Vi har flyttat flera av vårens kurser till hösten, så om du missade någon kurs i våras, kan du ta chansen nu! Bland annat kommer Patentadministration Grundkurs, PCT Avancerad kurs och Rätten till uppfinningar alla att hållas i höst.

Till hösten ser vi fram emot en ny omgång av Grundkursen för patentingenjörer med start i september. Grundkursen är en grundläggande kurs för nya eller redan verksamma patentombud uppdelad i sex moduler. Man kan välja att gå en eller flera moduler, beroende på ens förkunskaper. Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du vill veta mer.

IP-akademin har gjort en intervju med föreläsare och US patent attorney Gabriela Tomescu från Bergenstråhle & Partners. Hon berättar bland annat om sin bakgrund inom IP och om seminarierna vi höll i vintras om patentpraxis i USA. Här kan du läsa den!

Slutligen vill vi tacka Elin som slutar i augusti för hennes utmärkta insatser under kursåret som gått. Det är bland annat hennes förtjänst att vi har blivit mer synliga på LinkedIn. Vi kommer att sakna Elin men önskar henne lycka till med spännande musikstudier i London.

Med vänliga hälsningar,
Rut, Elsa och Elin

Får du bara våra nyhetsbrev men vill ha kursutskick också? Klicka här för att registrera dig.