#1 januari - mars 2020

Vårens kurser och Trona Patentrådgivning 10 år

2019 var ett spännande år på IP-akademin. Vi fick en ny medarbetare och vi hade flera nya populära kurser och seminarier. Under hösten har vi kommit igång rejält med vår LinkedIn-sida, den tipsar vi starkt om. Där lägger vi upp information om kommande kurser, och lite behind-the-scenes inför och under kurserna vi håller.

Till våren har vi många kurser inplanerade. Januari blir en fullspäckad månad på IP-akademin med kurser och seminarier för alla. I slutet av denna månad sätter vi igång Grundkursen med Modul 1 och 2. Resten av modulerna kommer senare i vår. Det ser vi fram emot! Är du eller ska du bli patentombud och vill lära dig mer om grunderna i patent? Här kan du läsa mer och anmäla dig till Grundkursen.

Petter Rindforth återvänder till IP-akademin för att hålla i två kurser: Administration av varumärken och Design/mönster fördjupningskurs. Petter har föreläst på IP-akademin i flera år. Design/mönster fördjupningskurs är ny för 2020.

I mars kommer vi även köra en PCT-kurs. Anmäl dig till den i god tid, så vi kan försäkra oss om att den blir av. PCT ger inte bara PVU-poäng, den är också nyttig för den som vill ta assistentdiplomering. Till den kursen kommer Mathias Reischle-Park från WIPO och föreläser. Detta tipsar vi starkt om för dig som är EQE-kandidat eller vill få goda kunskaper om PCT-systemet.

Rätten till uppfinningar har vi hållit i flera år, men i år är det dags för en förändring. Wendela Hårdemark från MAQS advokat byrå och Malin Malm Waerme från Vinge kommer tillsammans hålla den i början av april. Det ser vi mycket fram emot. Kanske får vi träffa dig där?

Lite senare under våren kommer vi också hålla Patentadministration grundkurs och Patentadministration i EPO som passar perfekt om man är patentassistent. Vi tipsar om att anmäla sig till båda om man vill få en bred kunskap om patentadministration.
Mer information om kurserna kommer skickas ut i utskick, och går att hitta på hemsidan.

I dagarna är det 10-årsjubileum för Trona Patentrådgivning AB. Trona startades av Rut Herbjørnsen, och driver IP-akademin. På vår hemsida har vi gjort ett specialinlägg med Tronas historia: Allt om hur det startade.

Om du känner någon som kan vara intresserad av våra kursutskick och kurser, kom ihåg att dela detta mail med dem!


Med vänliga hälsningar,
Rut, Elsa och Elin

Får du bara våra nyhetsbrev men vill ha kursutskick också? Klicka här för att registrera dig.