• Aktuellt

#4 Oktober - December 2019

Seminarier till vintern, Grundkursen i vår, och IP-akademin på Linked-in

Då var det dags årets sista nyhetsbrev. IP-akademin kickade igång sina första kurser i början av september, då vi hade Grundkursen modul 4 – patent internationellt här i vårt HK i Liljeholmen. Det blev två spännande och lärorika dagar. Under hösten hålls även några kurser om design och varumärken, kravanalys, och det nya seminariet Företagshemligheter.

Vår första nyhet är våra nya seminarier som kommer till vintern. Det kommer bli tre halvdagsseminarier, ett redan i december och två på samma dag i januari, med fokus på USA och EPO. Det första seminariet är Patentabillity of mathematical methods, som handlar om patenterbarhet av matematiska metoder med fokus på de senaste uppdateringarna i praxis. De två andra heter Differences in practice between EPO and US in how to draft patent applications och Tips and advice about efficient patent prosecution in the US. Föreläser på seminarierna gör US Patent Attorney Gabriela Tomescu från Bergenstråhle & Partners och European Patent Attorney Rut Herbjørnsen.
Seminarierna ger tre PVU-poäng var.

Till våren drar vi igång en ny omgång av Grundkursen här på IP-akademin. Det är en perfekt kurs för den som är ny i patentbranschen.
Man kan välja att gå alla 6 moduler, eller skräddarsy sin egen grundkurs genom att välja de moduler som passar en själv och ens kunskaper. Här kan du läsa mer om Grundkursen, samt anmäla dig. Om inte du är intresserad, men känner någon som kanske är, berätta för dem!

Vi vill också passa på att slå ett slag för IP-akademins Linked-in som har börjat ta fart under hösten. Där kan man hitta information om kurser och blandat material om IP och patent. Om man vill gå på kurs hos IP-akademin, men vill veta mer om hur det går till innan, kan man kolla in där, då vi gör inlägg både innan och under kurser som vi håller.

Får du bara våra nyhetsbrev men vill ha kursutskick också? Klicka här för att registrera dig.

Med vänliga hälsningar,

Rut, Elsa och Elin