• Aktuellt

Vårens kurser och coronauppdatering

Efter ett år som vart tungt för de flesta blickar vi nu framåt mot 2021. I vår har vi många spännande kurser inplanerade för patentombud, ingenjörer, assistenter och varumärkes/designombud och -assistenter.

Året 2021 startade med att vi höll Patentpraxisdagen i Stockholm den 26/1 och Uppdateringsdagarna i Stockholm den 27/1 och Göteborg den 2/2 på distans. Dessa dagar är ju avsedda att vara dagar med möjligheten att mingla och träffa kolleger i branschen. Det blev tre annorlunda men bra dagar. Nästa år hoppas vi kunna träffas på plats igen.

Den 9 februari föreläste Åsa Gustafson och Rut Herbjørnsen på det nya seminariet Formalities of opposition and appeal in the EPO. Det blev en lyckad förmiddag och seminariet kommer att hållas igen i höst.

Nästa månad kommer Petter Rindforth att hålla i de populära kurserna Design/Mönster fördjupningskurs den 9 mars och Varumärken Fördjupningskurs den 11 mars.

Den 21 april håller vi Opposition and Oral Proceedings in the EPO för patentombud. Den kommer att vara på engelska och det är Maria Börlin och Linda Melin Granberg som i höstas var med på en intervju hos oss som föreläser.

Dagen efter, den 22 april kommer Åsa Gustafson och Susanne Permerius Persson att hålla i kursen Patentadministration i EPO. För er som har gått Patentadministration Grundkurs kommer det att finnas ett särskilt erbjudande. Håll utkik efter detta på vår hemsida. Om ni är intresserade av att gå Patentadministration Grundkurs så kommer den att ges igen i höst.

Den 4 maj kommer ni att kunna delta på två halvdagsseminarier Patentability of mathematical methods och Patentability of medical methods. Båda hålls på engelska med Gabriela Tomescu och Rut Herbjørnsen som föreläsare. Vill ni veta mer om Gabriela så har vi en intervju med henne här.

Vårens sista kurs är PCT Advanced Course den 18-19/5 med föreläsare Matthias Reischle-Park och hans kollega från WIPO.

Till hösten planerar vi också att hålla två halvdagsseminarier om hur uppfinningshöjd bedöms i EPO respektive USA, Inventive step in the EPO och Non-obviousness in US practice.

Håll gärna utkik efter våra kursutskick för mer info om kurserna samt information om nya kurser och seminarier.

Om Corona
Under hösten har flera av våra kurser gått att följa på plats, men med respekt för myndigheternas råd kommer vi under våren att endast erbjuda våra kurser på distans för att hindra smittspridningen. Under senaste året har vi haft många möjligheter att testa och utveckla våra distanskurser, som fått nöjda deltagare. Läs mer om vår distanslösning här.

Vi hoppas att vi snart kan börja träffas igen!

Med vänliga hälsningar,

Rut och Elsa


Får du bara våra nyhetsbrev men vill ha våra kursutskick också? Klicka här för att registrera dig.