• Aktuellt

Vårens kurser och 10-årsjubileum

I vår har vi många spännande kurser inplanerade för patentombud, ingenjörer, assistenter och varumärkes/designombud och -assistenter.

Pandemin pågår fortfarande (även om restriktionerna är borta) och vi fortsätter att ha både kurser på plats och på distans. I vår har vi många spännande kurser inplanerade för patentombud, ingenjörer, assistenter och varumärkes/designombud och -assistenter. 

Vid årsskiftet var det 10 år sedan Trona tog över IP-akademin. Vi vill tacka alla våra duktiga föreläsare, som ställer upp år efter år med sin kompetens och sitt engagemang. Vi vill också tacka våra trevliga och intresserade kursdeltagare, många av dem återkommande, som i allra högsta grad bidrar till att kurserna blir lärorika och givande.

Året 2022 startade med att vi höll Patentpraxisdagen i Stockholm den 25/1 och Uppdateringsdagarna i Stockholm den 26/1. Dessa dagar är ju avsedda att vara dagar med möjligheten att mingla och träffa kolleger i branschen. Det var trevligt att ha några deltagare på plats. Vi hoppas att vi kan träffa varandra nästa år.

Petter Rindforth kommer att hålla i de populära kurserna Varumärken Fördjupningskurs den 15 mars och Design/Mönster Fördjupningskurs den 22 mars.

Eftersom vi har några som är intresserad av att gå kursen Patent Fundamentals Moduler 1-6, därför planerar vi att hålla kursen igen i vår 2022.
Patent Fundamentals Module 2 den 8-9 mars. Föreläsarna är Rut Herbjørnsen från Trona Patentrådgivning AB, Anders Lindroth från Kransell & Wennborg och Maria Börlin från Zacco Sweden AB.
Patent Fundamentals Module 3 den 23-24 mars. Föreläsara är Rut Herbjørnsen från Trona Patentrådgivning AB, Maria Börlin från Zacco Sweden AB och David Shanks från Zacco Sweden AB.
Patent Fundamentals Module 4 den 11-12 april. Föreläsarna är Ping Wu från Bergenstråhle & Partners, Gabriela Tomescu från Bergenstråhle & Partners och Rut Herbjørnsen från Trona Patentrådgivning AB.
Patent Fundamentals Module 5 & 6 har vi inte än bestämt datum för och det kommer vi göra lite senare och informerar er.

Patentadministration grundkurs ska vi hålla igen i vår den 16_17 mars och föreläsarna kommer vara Åsa Gustafson, Susanne Permerius Persson och Rut Herbjørnsen.

Den 26 april kommer Åsa Gustafson och Susanne Permerius Persson att hålla i kursen Patentadministration i EPOFör er som har gått Patentadministration Grundkurs kommer det att finnas ett särskilt erbjudande. Håll utkik efter detta på vår hemsida.

Vi ska hålla två halvdagsseminarier om hur uppfinningshöjd bedöms i EPO respektive USA, Inventive step in the EPO den 5 april och  Non-obviousness in US practice den 6 april.

Den 4 maj kommer ni att kunna delta på två halvdagsseminarier Patentability of mathematical methods ochPatentability of medical methodsBåda hålls på engelska med Gabriela Tomescu och Rut Herbjørnsen som föreläsare. Vill ni veta mer om Gabriela så har vi en intervju med henne här.

Vårens sista kurs är PCT Advanced Course den 18-19/5 med föreläsare Matthias Reischle-Park och kollega från WIPO.

Håll gärna utkik efter våra kursutskick för mer info om kurserna samt information om nya kurser och seminarier. 

Vi hoppas att vi snart kan börja träffas igen!

Med vänliga hälsningar,
Rut och Adrian
 
Får du bara våra nyhetsbrev men vill ha våra kursutskick också? Klicka här för att registrera dig.